Руският комедиен дует Вован и Лексус е творецът на дийп фейк

...
Руският комедиен дует Вован и Лексус е творецът на дийп фейк
Коментари Харесай

Руско комедийно дуо телефонира от името на Кличко без връзка с ГРУ

Руският комедиен дует " Вован и Лексус "  е създателят на дийп фалшив видео, с което са извършени диалози с европейски кметове, заблуждавайки ги, че приказват с кмета на Киев Виталий Кличко.

Рускиият комедиен дует е поел отговорност за акцията, оповестява RND.

Двойката твърди, че зад това няма политически претекстове и че не работи с съветските секрети служби. Пред политическото списание на ARD Kontraste и пред Der Spiegel двамата признават, че са осъществили подправените позвънявания.

Наред с други, акцията засегна и 

С помощта на така наречен дийп фалшив те се преструват на Виталий Кличко, кмет на Киев, някои от кметовете обаче са се усъмнили и са прекъснали диалога.

Алексей Столяров - Лексус декларира, че не желае да разкрива по какъв начин са го създали, само че е било елементарно. Столяров отрича да има политически претекст. Отрича и да имат нещо общо и с съветските секрети служби.

Поразителното е обаче, че дейностите им са ориентирани най-вече против критиците на Кремъл. Освен кмета на Берлин Франциска Гифи, наранени бяха и градските шефове на Будапеща, Мадрид, Виена и Варшава.

Съвсем неотдавна " Вован и Лексус " бяха отличени на гала по връчване на награди в Москва. Наградата беше връчена от представител на съветското външно министерство, който ги определи  " майстори на телефонната дипломация " в разгара на войната в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР